Nieuws

Slot: 'Feyenoord moet stappen zetten om in de buurt te komen van Ajax of PSV'

Slot: 'Feyenoord moet stappen zetten om in de buurt te komen van Ajax of PSV'

31-12-2022 07:55

Arne Slot hoopt met Feyenoord nog een aantal versterkingen binnen te halen voor de tweede seizoenshelft. Tegelijkertijd weet de trainer van de Rotterdammers ook dat er meer op het geld gelet moet worden dan bij Ajax of PSV.

"We kunnen nog niet zo daadkrachtig handelen als we zouden willen. Dat heeft te maken met waar we nu als club staan", aldus Slot tegenover De Telegraaf. "Het liefst heb ik dat beide posities worden ingevuld, maar uiteindelijk hebben we nog harder een middenvelder nodig dan een centrale verdediger. Het vertrek van Fredrik Aursnes is in de zomer ook niet opgevangen. Het was ons idee om in de winterstop het elftal te versterken. Door blessures zitten we nu in een situatie dat we spelers moeten zien te vinden die gelijkwaardig zijn aan Quinten en Gernot. Gezien onze financiële situatie zou het een geweldige prestatie zijn als dat lukt."

"Je merkt wel dat er al anderhalf jaar een positieve sfeer rond Feyenoord hangt", vervolgt Slot. "Als club zijn we bepaalde stappen aan het zetten en sommige stappen zijn veel sneller gezet dan we hadden kunnen dromen. We moesten zorgen dat er weer wat geld kwam en we hadden niet verwacht dat we binnen een jaar 70 miljoen euro zouden ophalen", doelt Slot op de verkoop van onder meer Tyrell Malacia, Marcos Senesi, Fredrik Aursnes en Luis Sinisterra.

"Het is hartstikke fijn dat dat is gelukt, maar we moeten nog heel veel stappen zetten om financieel in de buurt te komen van Ajax en PSV", weet Slot. "Dat PSV een speler als Luuk de Jong kan halen en Ajax spelers als Daley Blind en Dusan Tadic, laat het verschil zien. Waar wij vooral restwaarde moeten creëren, zijn dat investeringen in ervaren spelers zonder dat daar restwaarde aan zit. Om verder te komen zal de club ook ooit op dat punt moeten komen. Hopelijk ben ik daar nog bij. Maar zover zijn we nog zeker niet. Het ijs is bij ons nu nog dusdanig dun, dat het zou kunnen breken als we dat soort uitgaven doen."

Toch probeert Slot zich niet constant bezig te houden met inkomende transfers. "Ik kan wel elke dag op Wyscout gaan zitten, omdat scouting of een zaakwaarnemer weer een nieuwe speler hebben aangedragen, maar op een gegeven moment kies ik er toch voor om me bezig te houden met de spelers die er al zijn en die volgende week goed moeten zijn in Utrecht."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!