Nieuws

Taylor is ongeduldig maar heeft vertrouwen bij Ajax: Ik weet dat ik dat kan

Taylor is ongeduldig maar heeft vertrouwen bij Ajax: "Ik weet dat ik dat kan"

16-12-2021 19:44 Laatste update: 21:05

Kenneth Taylor scoorde woensdagavond tegen BVV Barendrecht zijn eerste doelpunt in het eerste van Ajax, maar is niet helemaal tevreden over zijn situatie bij de club. De negentienjarige middenvelder wordt gezien als een groot talent in Amsterdam.

"Gelukkig mocht ik nu een keer negentig minuten spelen", zegt Taylor in gesprek met Het Algemeen Dagblad. "Ik probeer gewoon mijn best te doen, zodat de trainer ziet dat ik het kan en dat hij me kan gebruiken in wedstrijden." Taylor zit al ruim een jaar bij de selectie van het eerste elftal, maar Erik ten Hag liet hem vorig seizoen pas drie keer invallen. 

Taylor blinkt regelmatig uit bij Jong Ajax, waar hij dit seizoen tot nu toe vijf keer scoorde en één assist gaf in acht wedstrijden. In de eerste eltal is de concurrentie op zijn positie erg groot, zeker nadat Steven Berghuis is omgedoopt tot een middenvelder. "Er is inderdaad heel veel concurrentie, maar dat maakt je ook beter. Ik merk dat ook aan mezelf. Op de trainingen groei ik steeds meer", zegt Taylor hier zelf over.

Het geduld van de negentienjarige Alkmaarder wordt op de proef gesteld en dat is niet altijd even makkelijk. "Ik ben wel een ongeduldige jongen, dus dat is wel lastig. Je moet gewoon elke dag jezelf verbeteren dat is het belangrijkst." Taylor heeft in ieder geval een duidelijk doel voor ogen: basisspeler worden in 2022. "Ik weet dat ik dat kan. Ik hoop dat ik daar de kansen voor krijg. Ik kom er wel dichterbij."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!