Nieuws

Mbappé laat voor het eerst van zich horen na WK-finale: 'Wij zullen terugkomen'

Mbappé laat voor het eerst van zich horen na WK-finale: 'Wij zullen terugkomen'

19-12-2022 11:49 Laatste update: 11:49
1

Kylian Mbappé heeft voor het eerst van zich laten horen na de verloren WK-finale tegen Argentinië. De ster van Paris Saint-Germain die een hattrick maakte tijdens de geweldige ontknoping is ervan overtuigd dat de Franse selectie terugkomt.

Tot aan de tachtigste minuut was Mbappé vrijwel onzichtbaar, maar daar kwam vanaf dat moment verandering in. De linksbuiten scoorde eerste vanaf de stip om vervolgens nog geen minuut later zijn tweede binnen te volleren. In de verlenging mocht de aanvaller van PSG het nog een keer proberen vanaf elf meter, en met succes.

Helaas voor Mbappé en zijn natie ging de strafschoppenserie die volgde verloren, wat beelden opleverde waarop hij zeer aangeslagen te zien was. Met het ongeloof op zijn gezicht werd de Fransman gespot in de dug-out, waarna hij ook tijdens de huldiging met het lege blik het podium op kwam. Maandagochtend lijkt de stemming weer wat veranderd: 'Wij zullen terugkomen', klinkt het op Twitter.

Mbappé gaf geen interview na de wedstrijd. Dat is niet de eerste keer dit toernooi, aangezien hij verder terug in het toernooi al aangaf liever zijn voeten te laten spreken dan zich bezig te houden met randzaken. De boetes die hij hiervoor krijgt, betaalt hij zelf.