Nieuws

Miljoenen Nederlanders stemden af op WK-finale tussen Argentinië en Frankrijk

Miljoenen Nederlanders stemden af op WK-finale tussen Argentinië en Frankrijk

19-12-2022 10:49

De WK-finale tussen Argentinië en Frankrijk was zondag het best bekeken programma van de dag. Liefst 4,4 miljoen kijkers zagen Lionel Messi van Kylian Mbappé winnen.

Met 4,4 miljoen kijkers is de WK-finale van 2022 veel beter bekeken dan die van vier jaar eerder. In Rusland stonden toen Frankrijk en Kroatië tegenover elkaar. Destijds zagen gemiddeld drie miljoen Nederlandse tv-kijkers Les Bleus wereldkampioen worden. In 2014 werd er wel met grotere getalen afgestemd op WK-finale. Gemiddeld 5,9 miljoen kijkers zagen Duitsland toen van Argentinië winnen.

De best bekeken WK-finale ooit is natuurlijk die van 2010, toen het Nederlands elftal tegenover Spanje stond. Liefst 8,5 miljoen Oranje-supporters zagen Oranje toen verliezen tegen de Spanjaarden. De meest bekeken wedstrijd van het WK in Qatar is die tussen Nederland en Argentinië. Liefst 5,6 miljoen keken toen naar NPO 1.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!