Nieuws

Marokko 'geen verrassing meer' volgens Fransen: 'Dat geeft een speciale tint'

Marokko 'geen verrassing meer' volgens Fransen: 'Dat geeft een speciale tint'

12-12-2022 18:15

Jules Koundé is onder de indruk van de prestaties van Marokko. De Franse verdediger staat woensdag tegenover de Marokkaanse ploeg in de halve finale van het WK en kijkt uit naar het duel.

"Dit team mag je geen verrassing meer noemen. Ze hebben een uitzonderlijke koers afgelegd om hier te komen en hebben zeer, zeer grote landen verslagen", begint Koundé op de persconferentie, geciteerd door Voetbal International. "Marokko heeft een zeer goede prestatie neergezet. Ze verdienen het om hier te zijn."

"Ze spelen in een zeer compacte organisatie", vervolgt Koundé, die zijn huiswerk over Marokko goed op orde heeft. "De linies staan heel dicht op elkaar en ze hebben steeds druk op de bal. Daarnaast zijn ze erg goed georganiseerd en spelen ze zeer agressief. Ze halen een soort collectieve kracht met elkaar naar boven. Het is een verenigd team. Maar ze hebben ook gewoon veel kwaliteiten, waardoor ze in de counter enorm gevaarlijk zijn. Veel spelers kunnen een individuele actie maken, terwijl ze ook nog eens gevaarlijk zijn met standaardsituaties. Ik verwacht veel weerstand en een lastige wedstrijd."

Marokko heeft in Qatar tienduizenden fans rondlopen, terwijl er nog negenduizend bij kunnen komen dankzij Royal Air Maroc. Bovendien leven er veel Marokkanen in Frankrijk. "Dat geeft een speciale tint aan deze wedstrijd. En ook in Frankrijk zijn er veel Marokkanen, wat het bijzonder maakt. Ze zorgen voor een geweldig feest. Hopelijk wordt het een geweldige avond voor iedereen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!