Nieuws

Ervaringsdeskundige vol vertrouwen: 'Nederlands elftal is beter dan Argentinië'

Ervaringsdeskundige vol vertrouwen: 'Nederlands elftal is beter dan Argentinië'

06-12-2022 13:21

Ron Vlaar denkt dat Oranje zich tegen Argentinië gaat plaatsen voor de halve finale van het WK. De oud-verdediger vindt het Nederlands elftal een beter team hebben dan dat van Lionel Messi en co..

"Oranje speelt dit WK niet sprankelend, maar wel heel zakelijk", aldus Vlaar tegenover Voetbal International. "Gericht op winnen. De spelers zijn heel doelbewust bezig, dat vind ik mooi om te zien. Als het niet lekker loopt in balbezit, blijven ze hun taken zónder bal goed uitvoeren. Dan ben je moeilijk te verslaan. En vergeet niet dat we nog steeds spelers hebben die het verschil kunnen maken."

Wat betreft Vlaar hoeft de kwartfinale niet definitie met mooi voetbal behaald te worden. "Kijk, ook ik zie liever goed voetbal, maar ik win nóg liever. Het gaat er niet om hoe goed je bent, het gaat erom of je goed genoeg bent om te winnen. En dit Oranje is goed genoeg om van dit Argentinië te winnen. Ik vond Argentinië op het WK in Brazilië een sterkere ploeg hebben dan nu."

In 2014 speelde Vlaar zelf met Oranje tegen Argentinië in de halve finale van het WK. Het werd toen na 120 minuten gelijk, waardoor er penalty's genomen moesten worden. Mede door een gemiste penalty van Vlaar verloor Nederland die penaltyserie, waardoor Argentinië doorging naar de finale.