Nieuws

Simons dolblij na Oranje-debuut: 'Hier heb ik mijn hele leven voor gewerkt'

Simons dolblij na Oranje-debuut: 'Hier heb ik mijn hele leven voor gewerkt'

04-12-2022 23:02 Laatste update: 23:04

Xavi Simons maakte in de achtste finale van het WK zijn debuut voor het Nederlands elftal en daar is de jongeling ontzettend blij mee. Dit is volgens hem zelf de beloning op het harde werk van de afgelopen jaren.

Oranje won met 3-1 van de Verenigde Staten en kan zich opmaken voor de kraker tegen Argentinië. "Een mooie avond. Het belangrijkste is dat het team doorgaat, maar dat ik mijn debuut mag maken is ook mooi. Ik moest de rol pakken van Memphis, omdat hij een beetje moe was. Ik moest het team helpen met de diepte en ook verdedigend", vertelt Simons in gesprek met de NOS

"Hier heb ik mijn hele leven voor gewerkt", vervolgt de PSV'er. "Dit is een mooie dag, vooral voor mij en mijn familie. Hier doe je het voor, ik ben er heel erg blij mee. Het seizoen gaat heel snel voor mij en ik ontwikkel me goed. Bij PSV is er ook een plan met mij gemaakt. Met negentien jaar mijn debuut kunnen maken, en ook nog eens op een WK, is een droom."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!