Nieuws

Wiegman opgenomen in lijst meest invloedrijke vrouwen van 2022

Wiegman opgenomen in lijst meest invloedrijke vrouwen van 2022

01-12-2022 09:30

Sarina Wiegman is vanwege haar succes als bondscoach van het Engelse vrouwenelftal door de Financial Times opgenomen in de lijst met 25 meest invloedrijke vrouwen van dit kalenderjaar. The Lionesses wonnen onder Wiegman de EK-titel en dat maakte in Engeland een hoop los.

Aanvalster Beth Mead steekt de loftrompet voor Wiegman in het blad. "Het effect dat ze heeft gehad op het voetbal in dit land, met het winnen van de eerste grote prijs voor een nationale voetbalploeg sinds de mannen in 1966 het EK wonnen, is ongelooflijk. Ze nam het team slechts negen maanden voor het EK over, maar haar impact is niet beperkt tot ons als team; een hele natie respecteert wat ze heeft bereikt. Ze is een sterk mens die een enorme invloed op ons als vrouwen heeft gehad. Het is een uniek vermogen om dat soort effecten op zoveel mensen te hebben", zegt de speelster van het nationale elftal.

Wiegman won in 2017 al het WK met de Oranje Vrouwen en herhaalde dat kunstje vijf jaar later. In 2021 besloot Wiegman de KNVB te verruilen voor de Engelse voetbalbond (FA). De trainer ligt tot 2025 vast bij de FA. In oktober ging het verhaal in de rondte dat Wiegman een contractverlenging tot 2027 had getekend, maar dat sprak ze zelf tegen.