Nieuws

VN Man of the Match: Valencia maakt zijn derde, redt punt én pakt fraai record

VN Man of the Match: Valencia maakt zijn derde, redt punt én pakt fraai record

25-11-2022 18:58

Ecuador heeft Nederland vrijdagavond pijn gedaan in het tweede groepsduel van het WK. Oranje kwam vroeg op voorsprong, maar maakte een slappe indruk en dat kwam de ploeg duur te staan. Enner Valencia maakte met een intikker zijn derde doelpunt van het WK en krijgt daardoor onze stem voor de VN Man of the Match.

Valencia maakte al een goede indruk in het eerste groepsduel met Qatar en wist daarin twee keer te scoren. Ook in het duel met Oranje was de spits veelal dreigend en wist de Nederlandse verdediging niet precies hoe de goaltjesdief kon worden afgestopt. Vlak na rust werd dat ook gereflecteerd in de stand: Valencia lette goed op en tikte in de rebound de 1-1 tegen de touwen.

Later in de tweede helft speelde Valencia eveneens een medespeler vrij, maar de pass van de spits werd niet op waarde geschat. Met zijn treffer mag Valencia voorlopig trots zijn: de Ecuadoriaan is de eerste speler van deze WK-editie met drie goals en is de eerste Zuid-Amerikaan ooit die de laatste zes treffers van het eigen land voor zijn rekening neemt. In de slotfase viel de spits geblesseerd uit.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!