Nieuws

Kane over OneLove-band: 'We zijn duidelijk geweest dat we hem willen dragen'

Kane over OneLove-band: 'We zijn duidelijk geweest dat we hem willen dragen'

21-11-2022 09:48
2

Harry Kane is duidelijk omtrent het dragen van de OneLove-aanvoerdersband. De aanvoerder van Engeland zegt dat het ‘duidelijk is gemaakt’ dat hij de band om de arm wil dragen tijdens de wedstrijden op het WK in Qatar.

Zondag kwamen de verhalen in de Britse media dat het verzoek om de OneLove-aanvoerdersband te dragen nog niet is goedgekeurd. Er gaan zelfs verhalen dat aanvoerders die dat wel doen een gele kaart krijgen wanneer de band wordt getoond.

"Ik weet dat er verhalen in de rondte gaan en dat er veel Europese landen gesproken hebben, maar wij hebben duidelijk gemaakt hoe wij tegen de situatie aankijken", sprak bondscoach Gareth Southgate op de persconferentie in aanloop naar het duel met Iran. "Hopelijk wordt alles opgelost voordat de wedstrijd begint."

"Ik heb duidelijk gemaakt dat wij de aanvoerdersband willen dragen als team, de staf en de hele organisatie", sluit Kane zich aan bij de woorden van zijn coach. "De FA (Engelse voetbalbond, red.) is in gesprek met de FIFA en weet voor aanvang van de wedstrijd hopelijk meer. Wij zijn in ieder geval duidelijk geweest dat we hem willen dragen."