Nieuws

Enrique vol lof over Nederlandse collega: 'Hij maakte op mij de meeste indruk'

Enrique vol lof over Nederlandse collega: 'Hij maakte op mij de meeste indruk'

20-11-2022 07:42

Luis Enrique heeft zich op Twitch uitgelaten over Louis van Gaal. De Spaanse bondscoach gebruikt het medium tegenwoordig om in gesprek te gaan met supporters en was vol lof over zijn Nederlandse collega.

Enrique speelde bij FC Barcelona zelf 126 officiële wedstrijden onder Van Gaal. De Spanjaard gaf aan nog altijd speciale herinneringen te hebben aan zijn voormalig trainer. "Op het tactische vlak was meneer Van Gaal de trainer die op mij het meeste indruk maakte", vertelde de bondscoach van Spanje. "Ik bewaar goede herinneringen aan onze tijd bij Barcelona. Van Gaal was altijd veeleisend en heel streng, maar ook heel oprecht, heel authentiek."

Momenteel maakt Enrique zich met het nationale elftal van Spanje op voor het WK in Qatar. De 52-jarige oefenmeester hoopt in de voetsporen te treden van voorganger Vicente del Bosque die in 2010 wereldkampioen werd met La Roja. "Ik was op Formentera (Spaans eiland, red.) en ik weet nog dat ik de straat opliep in mijn Spanje-shirt en volop ging feestvieren. Hopelijk kunnen wij ons land ook die vreugde schenken."