Nieuws

Gullit: 'Heeft het eerder in Oranje goed gedaan en laat het ook dit seizoen zien'

Gullit: 'Heeft het eerder in Oranje goed gedaan en laat het ook dit seizoen zien'

19-11-2022 07:40 Laatste update: 07:58
1

Ruud Gullit en Wim Kieft zien beide een basisplaats weggelegd voor Justin Bijlow in het Nederlands elftal. De voormalig internationals stellen dat als de spelers van Oranje fit blijven, alles mogelijk is in Qatar.

De eerste wedstrijd van het Nederlands elftal op het WK staat komende maandag al voor de deur. Het is echter nog een raadsel wie bondscoach Louis van Gaal als doelman opstelt tegen Senegal. Gullit ziet een duidelijke nummer één. "We hebben een goede as met Virgil van Dijk, Frenkie de Jong en Memphis Depay, die niet start maar er wel in gaat komen. Aan het begin van die as zou ik toch Justin Bijjlow als keeper zetten. Die heeft het eerder in Oranje goed gedaan en laat ook dit seizoen in de Europese wedstrijden zien dat hij goed is", vertelt de 66-voudig international in De Telegraaf waarin hij bijval krijgt van Kieft. "Ik zou ook met Bijlow starten."

Kieft stelt op zijn beurt dat het Nederlands elftal enkel kansen heeft op het WK als iedereen fit blijft. "We hebben niet genoeg achter de hand. Dit is een goed Nederlands elftal, maar Depay kan je niet vervangen en een tweede Van Dijk hebben we ook niet. Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij zijn meer mandekkers. En Berghuis kan niet wat Frenkie de Jong kan op die positie. Je moet echt de mazzel hebben dat je gevrijwaard blijft van blessures."