Nieuws

Lukaku moet WK-start aan zich voorbij laten gaan: 'Herstel neemt tijd in beslag'

Lukaku moet WK-start aan zich voorbij laten gaan: 'Herstel neemt tijd in beslag'

18-11-2022 21:43 Laatste update: 22:43

België zal zonder Romelu Lukaku starten aan het WK in Qatar. De aanvaller van Internazionale is niet op tijd fit, vertelt bondscoach Roberto Martínez.

Lukaku was er in de laatste oefenwedstrijd tegen Egypte (1-2 verlies) al niet bij en ook de wedstrijd tegen Canada komt te vroeg voor hem. "Hij gaat vooruit, maar zijn herstel neemt nog wat tijd in beslag. We volgen het opgestelde schema. Hij zal niet fit zijn voor de eerste wedstrijd", zei Martínez na het duel met de Egyptenaren.

Het is niet bekend hoelang Lukaku er exact uit zal liggen. De Zuiderburen nemen het op 23 november op tegen Canada en daarna wachten twee wedstrijden tegen Marokko en Kroatië. België kende een zwakke generale voor het eerste WK-duel. Er werd met 1-2 verloren van Egypte, tot grote teleurstelling van Thibaut Courtois. "Het wordt wel moeilijk op het WK als we niet beter gaan spelen. Het blijft een oefenmatch, maar het moet sowieso beter. Als we top zijn, zullen we de groepsfase overleven", aldus de goalie van Real Madrid.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!