Nieuws

Memphis maakt progressie, basisplaats niet langer uitgesloten: Alles kan

Memphis maakt progressie, basisplaats niet langer uitgesloten: "Alles kan"

16-11-2022 10:20 Laatste update: 10:45
1

In een bloedheet Doha heeft Louis van Gaal zijn eerste persconferentie namens het Nederlands elftal in Qatar gegeven. De Oranje-bondscoach is zeer te spreken over de faciliteiten en laat daarnaast weten dat er een kleine kans bestaat dat Memphis Depay tóch in de basis gaat beginnen tegen Senegal.

Nederland begint maandag om 17.00 uur aan de eerste wedstrijd van het toernooi tegen het Afrikaanse land. Memphis - de afgelopen twee maanden buitenspel met een bovenbeenblessure - traint inmiddels weer volop mee met de spelersgroep en maakt flinke vorderingen. Of de FC Barcelona-aanvaller toch in de basis begint? "Alles kan, maar ik denk niet dat het gaat gebeuren", zegt Van Gaal op het persmoment. 

Na gisterenavond gearriveerd te zijn in Qatar, heeft het Nederlands elftal er inmiddels een halve dag opzitten. Tot nu toe bevalt alles uitstekend. "De faciliteiten zijn fantastisch, dat weet ik al uit mijn Bayern-tijd. De velden zijn top, het kan niet beter. De kleedkameraccomodaties zijn prima. Daar valt niet over te tornen.
Ik heb er heel veel zin in! En de spelers ook, die hebben er ook zin in in...", vervolt de 71-jarige keuzeheer. 

Alhoewel maandag de ontmoeting met Senegal al wacht, geeft Van Gaal zijn internationals de kans om bij te komen. "Acclimatiseren is het belangrijkste de komende dagen en bijkomen van al dat gereis. De spelers zijn eerst naar Nederland vertrokken en toen naar Qatar. Dat kan veel energie kosten. De eerste drie dagen ben ik daar mee bezig. Ik denk wel dat het goed gaat."