Nieuws

'Probleem' Frimpong niet erg voor Van Gaal: 'Kan dat niet eisen van spelers'

'Probleem' Frimpong niet erg voor Van Gaal: 'Kan dat niet eisen van spelers'

15-11-2022 14:10

Jeremie Frimpong zit bij de definitieve selectie van Oranje voor het WK 2022 in Qatar en kan zodoende debuteren voor het Nederlands elftal. Bondcoach Louis van Gaal is bij met de Bayer Leverkusen-back, die opvallend genoeg geen Nederlands spreekt.

Frimpong is dit seizoen een van de revelaties bij Bayer Leverkusen in de Bundesliga en de Champions League. De rechtsback scoorde al vijf keer en gaf drie assists. Ook Van Gaal is te spreken over de beoogde stand-in van Denzel Dumfries. "Een wapen", oordeelt de bondscoach tegenover de NOS.

Opvallend genoeg spreekt Frimpong geen Nederlands. De verdediger werd in Amsterdam geboren, maar vertrok op jonge leeftijd naar Engeland. "Toen ik vertrok uit Nederland was ik nog heel jong en toen we eenmaal in Engeland woonden, begon ik Engels te praten met mijn familie", liet Frimpong eerder weten tegenover de NOS.

 Voor Van Gaal is dat geen probleem. "Ik spreek zoveel talen", lacht de bondscoach van Oranje. "Ik ben bondscoach, geen clubcoach. Ik leen spelers en kan niet eisen dat ze Nederlands spreken. Ik heb ook van Erwin van de Looi, bondscoach van Jong Oranje, begrepen dat hij wel Nederlands verstaat."