Reactie

Bergwijn is blij even weg te zijn uit Amsterdam: 'We wisten niet wat we deden'

Bergwijn is blij even weg te zijn uit Amsterdam: 'We wisten niet wat we deden'

12-11-2022 21:31
3

Steven Bergwijn verscheen gepikeerd voor de camera’s na het 3-3 gelijkspel tegen FC Emmen. De aanvaller van Ajax meldt zich maandag bij Oranje voor het WK, en liet blijken het niet erg te vinden om even weg te zijn uit Amsterdam.

Ajax ging nog comfortabel met 1-3 rusten, maar gaf die riante voorsprong in de tweede helft weg. "Als je ziet hoe we de tweede helft beginnen, verbaast het me niets", begint een gefrustreerde Bergwijn bij ESPN. "We hebben de hele tweede helft achter Emmen aangelopen. Ik heb geen flauw idee wat we aan het doen waren. Ik had het gevoel dat we niet wisten wat we deden. Schandalig."

Bergwijn raakt niet uitgepraat over de tweede helft die de Amsterdammers op de mat hebben gelegd. "De tweede helft was zó slecht, iedereen gaat andere dingen doen. Ik heb er geen woorden voor." Of het kunstgras er aan bij heeft gedragen? "Ik vind dat geen excuus. We weten al lang dat we met kunstgras te maken hebben. Het is gewoon bullshit. Het is de zoveelste keer dat dit gebeurt."

De Oranje-international vreest niet voor de rest van het seizoen van Ajax. "We hebben nu het WK, daarna moeten we met een frisse mindset terugkomen." Bergwijn erkent blij te zijn om even weg te gaan uit Amsterdam. "Zeker weten, zeker weten. Het WK staat los van dit. Ik ga sowieso met een blij gevoel naar Qatar. Maar dit is gewoon... Ik heb er geen woorden voor."