Nieuws

'Frimpong gaat zeker mee, Van de Ven kan je ook nog als linksback gebruiken'

'Frimpong gaat zeker mee, Van de Ven kan je ook nog als linksback gebruiken'

10-11-2022 21:23

Simon Cziommer verwacht dat Jeremie Frimpong met het Nederlands elftal meegaat naar het WK in Qatar. De oud-voetballer van Heracles Almelo en Vitesse stelt dat ook Micky van de Ven een plekje in de selectie van bondscoach Louis van Gaal verdient.

Cziommer krijgt bij Viaplay de vraag welke verdedigers er zeker mee moeten naar Qatar en heeft daar een verrassend antwoord op. "Frimpong gaat zeker mee. Dat denk ik wel, hij presteert echt geweldig het afgelopen jaar", vertelt Cziommer, die ook pleit voor een plekje voor Micky van de Ven. "Hij presteert fantastich, veertien wedstrijden in de basis in een hele sterke competitie. Van de Ven kan je ook nog als linksback gebruiken. Je kan nu 26 spelers meenemen, dus er kunnen prima twee jonkies mee om aan een eindronde te laten ruiken."

Van Gaal zal komende vrijdag zijn definitieve selectie bekendmaken voor het WK in Qatar, dat over iets meer dan een week van start gaat. Op maandag 21 november neemt Oranje het in de eerste groepswedstrijd op tegen Senegal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!