Nieuws

Duitse COC vraagt overheid voor reiswaarschuwing na uitspraken in Qatar

Duitse COC vraagt overheid voor reiswaarschuwing na uitspraken in Qatar

08-11-2022 17:02

In Duitsland heeft de LSVD, vergelijkbaar met het COC in Nederland, de overheid gevraagd een reiswaarschuwing voor Qatar af te geven. Dit doet de belangengroep voor lhbti+'ers na opvallende uitspraken van WK-ambassadeur Khalid Salman. 

In gesprek met het Duitse ZDF zei Salman onder meer dat homoseksualiteit 'een geestelijk defect' is en trok de oud-speler een vergelijking tussen vrouwen en snoepgoed. LSVD-bestuurslid Alfonso Pantisano is niet geschrokken van de uitspraken. "Ze blijven de fundamentele homofobe houding van het regime in Qatar onthullen. Als het organisatiecomité van het WK fans die queer zijn wil verwelkomen en een ambassadeur van het WK maakt zulke verontrustende opmerkingen, dan bewijst dat de dreiging van het regime tegenover queers", zegt Pantisano.

Vanwege de schokkende uitspraken hoopt het LSVD dat de overheid een reiswaarschuwing afgeeft voor mensen van de gemeenschap. "We verwachten dat het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken een expliciete reiswaarschuwing afgeeft voor alle personen die tot de lhbti+-groep behoren." Qatar ligt als WK-organisator al maandenlang onder vuur. Aanvankelijk was dat door de slechte behandeling van arbeidsmigranten, maar inmiddels is de behandeling van minderheden ook een groot punt van kritiek. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!