Wedstrijdverslag

Feyenoord kegelt Lazio uit de Europa League na gouden invalbeurt van Giménez

Feyenoord kegelt Lazio uit de Europa League na gouden invalbeurt van Giménez

03-11-2022 20:43
5

Feyenoord stoot door naar de volgende ronde van de Europa League. De Rotterdammers boekten in eigen huis een knappe 1-0 overwinning op SS Lazio, dat door de verliespartij genoegen moet nemen met de Conference League.

Feyenoord begon scherp aan het allesbeslissende duel met Lazio. Danilo, die de voorkeur kreeg boven Santiago Giménez, kreeg na twee minuten spelen de eerste kans van de wedstrijd. De Braziliaan schoot echter net naast het goal van de Italianen. Na de goede mogelijkheid van Feyenoord nam Lazio meer het initatief in een sfeervolle Kuip. Felipe Anderson en Manuel Lazzari waren een paar keer gevarlijk, maar wisten niet het net te vinden. 

In het tweede bedrijf kwam de wedstrijd wat meer los. Wederom Anderson kreeg de uitgelezen kans op de 0-1, maar verzuimde zichzelf te belonen. Sebastian Szymanski kreeg namens Feyenoord een goede kans uit een vrije trap, maar de inzet van de Pool vloog naast het doel. Na iets meer dan een uur spelen kwam Giménez binnen de lijnen en dat bleek een gouden zet van Arne Slot. De Mexicaan sloeg een minuut na zijn invalbeurt toe en schoot na geklungel in de Lazio-defensie de 1-0 tegen de touwen.

In de slotfase kwam Feyenoord niet meer in serieuze problemen. FC Midtjylland won in eigen huis met 2-0 van Sturm Graz en dus stoot Feyenoord als groepshoofd door naar de volgende ronde. Lazio eindigt als derde in de poule en zal na de winter uitkomen in de Conference League.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!