Nieuws

Anti-Donnarumma-spandoeken in Milaan: Italiaan niet welkom in San Siro

Anti-Donnarumma-spandoeken in Milaan: Italiaan niet welkom in San Siro

06-10-2021 11:40

Gianluigi Donnarumma kan zich opmaken voor een heet avondje in San Siro. De doelman van Paris Saint-Germain, die afgelopen zomer de overstap maakte van AC Milan, is niet welkom in zijn 'oude huis'.

Italië en Spanje treffen elkaar woensdagavond in de halve finale van de Nations League. De wedstrijd wordt afgewerkt in San Siro, waar Donnarumma naar alle waarschijnlijkheid onder de lat staat. "Ik heb zin om weer in Milaan te spelen. De stad en de club zijn een belangrijk onderdeel van mijn leven", begint de Italiaan positief op de persconferentie in aanloop naar het duel.

Toch vreest Donnarumma dat het anders kan lopen en dat de fans zijn transfervrije overstap naar Frankrijk nog niet zijn vergeten. "Een fluitconcert? Als dat zou gebeuren, zou ik heel teleurgesteld zijn. AC Milan zal altijd mijn club zijn, ik heb er alles voor gegeven en ik zou een negatieve reactie erg jammer vinden. Het is de halve finale van een belangrijke competitie, dus ik hoop dat de fans ons kunnen helpen." 

Positieve reacties van de Italiaanse fans lijkt Donnarumma op zijn buik te kunnen schrijven. De spanningen in Milaan zijn duidelijk nog niet bekoeld, gezien het spandoek dat de harde kern van AC Milan op een brug in de stad heeft gehangen. 'Donnarumma, verdomme. Je bent nooit meer welkom in Milaan'.