Nieuws

Marí na steekincident: 'Ik had geluk, maar een andere man stierf voor mijn ogen'

Marí na steekincident: 'Ik had geluk, maar een andere man stierf voor mijn ogen'

28-10-2022 11:12 Laatste update: 11:18

Pablo Marí maakt het naar omstandigheden goed, na slachtoffer te zijn geworden bij een steekpartij in een Italiaanse supermarkt. De verdediger van AC Monza zag een man voor zijn ogen sterven en moet geopereerd worden aan wonden in zijn rug.

Nietsvermoedend liep de mandekker van onder meer Arsenal en NAC Breda door een supermarkt toen hij plots in zijn rug werd gestoken. Een man met een psychische aandoening had het op toevallig passanten gemunt en maakte in totaal zes slachtoffers. Eén van de aangevallen personen overleefde de aanval niet.

"Ik liep met een winkelwagen met mijn kind erin en ik voelde ineens een ondraaglijke pijn in mijn rug", vertelt Marí aan La Gazzetta dello Sport. "Toen stak die man vervolgens een ander in de keel. Ik had geluk, maar zag wel een andere man voor mijn ogen sterven." De aanvaller werd direct overgebracht naar het ziekenhuis, waar de verwondingen aan zijn rug blijken mee te vallen.

Geen held

Uiteindelijk wist Massimo Tarantino, oud-speler van onder meer Internazionale en Napoli, de dader te overmeesteren met hulp van andere aanwezigen. "Ik heb niets bijzonders gedaan en ben geen held", vertelt de voormalig verdediger tegen dezelfde sportkrant. "Hij was alleen maar aan het schreeuwen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!