Nieuws

Van Dijk krijgt kritiek: 'Ik denk dat dit zijn minste seizoen is bij Liverpool'

Van Dijk krijgt kritiek: 'Ik denk dat dit zijn minste seizoen is bij Liverpool'

26-10-2022 11:44

Vrigil van Dijk is bezig aan zijn minst goede seizoen in het shirt van Liverpool, stelt Sander Westerveld. De voormalig doelman die zelf ook twee seizoen op Anfield te bewonderen was, maakt zich daar alleen geen zorgen over.

Volgens Westerveld komt de 'mindere' periode van Van Dijk door het afgelopen seizoen. Daarin was Liverpool lange tijd in de race om de quadrupple, maar ging er uiteindelijk met twee van de vier prijzen vandoor. De twee niet gepakte prijzen, de Champions League en Premier League, waren de belangrijkste. "Ze krijgen veel te veel goals tegen. Dat mag Van Dijk zich ook aanrekenen. Hij speelt niet meer zo overtuigend als normaal", aldus Westerveld in gesprek met De Telegraaf.

Van Dijk keerde afgelopen seizoen terug van een zware knieblessure en dat zou nu wel eens parten kunnen spelen. "Eigenlijk heeft Virgil afgelopen seizoen - na die zware knieblessure - boven verwachting gepresteerd”, aldus de ex-prof, die een in- en uitloop van spelers in de ziekenboeg ziet. “Door alle blessures bij zijn ploeggenoten speelt Virgil bijna nooit met dezelfde partner en dat helpt ook niet mee."

"Maar: hij stond er om bekend dat hij bijna altijd foutloos speelde, nu is het in veel wedstrijden echter nét niet en maakt hij links en rechts aardig wat foutjes. Ik denk zelf dat dit zijn minste seizoen is bij Liverpool", luidt het kritische oordeel van Westerveld, die daarna gelijk een lans breekt voor Big Virg. "Het is ook weer niet zo dat Van Dijk het verleerd is, hè. Hij speelde vorige week Erling Haaland nog uit de wedstrijd."

Woensdagavond treedt de Oranje-captain met zijn Liverpool aan in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax. Het Champions League-duel gaat om 21.00 van start.