Nieuws

Schreuder over uitbarsting: 'Er zijn mensen die me anders kennen'

Schreuder over uitbarsting: 'Er zijn mensen die me anders kennen'

21-10-2022 14:57 Laatste update: 15:16

Alfred Schreuder stond vrijdagmiddag de pers te woord in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk van zaterdag. Veel ruimte om over speelronde 11 van de Eredivisie te praten was er bijna niet. Het ging voornamelijk over Schreuders uitbarsting na de wedstrijd tegen Excelsior.

"Ik heb mijn zegje gedaan, het is gebeurd", aldus de Ajax-coach. Tijdens de vorige persconferentie ging het vooral over het wel of niet opstellen van Brian Brobbey en de vraag in hoeverre Schreuder nog invloed heeft binnen de club. "Wat er in die week in de pers werd geschapen, onder meer of ik wel of niet de baas zou zijn, dat soort dingen. Op een gegeven moment is het gewoon klaar."

"Ik vond het beschermen van mijn team het allerbelangrijkste. Dat gaat boven alles. Als ik in mijn integriteit wordt aangetast, is het belangrijk om in te grijpen. Was het voor de buitenwereld niet de Alfred Schreuder die ze kennen? Er zijn mensen die me anders kennen. Maar ik wil dit niet te vaak doen. Ik ben een type trainer dat ook anderen verantwoordelijkheid wil geven. Ik observeer veel en soms moet ik aangeven: tot hier en niet verder."

Tot slot ging het toch nog even over RKC-uit. "Ze doen het heel goed en staan er uitstekend voor. RKC heeft een heel duidelijk spelidee en hebben het eerder tegen grote clubs goed gedaan. Ze staan met twintig goals in de top vier van meest scorende ploegen, dus dat is heel erg knap."

RKC Waalwijk – Ajax begint zaterdag om 18.45 uur in het Mandemakers Stadion. De Amsterdammers kunnen bij winst hun koppositie verstevigen. Eerder die dag komt nummer drie Feyenoord in actie tegen Fortuna Sittard. Directe achtervolger PSV gaat zondag op bezoek bij FC Groningen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!