Schmidt en Benfica boeken weer resultaat tegen PSG, Real zeker van volgende ronde

11-10-2022 22:58 Laatste update: 23:09

Real Madrid is op bezoek bij Shakhtar Donetsk ter nauwernood ontsnapt aan een nederlaag. De Koninklijke kwam in de blessuretijd op gelijke hoogte en plaatst zich zo voor de volgende ronde van de Champions League. Paris Saint-Germain liet in eigen huis ook punten liggen, het Benfica van trainer Roger Schmidt nam na een 1-1 gelijkspel een punt mee naar Portugal.

Shakhtar Donetsk - Real Madrid 1-0

Het duel tussen Shakhtar en Real begon erg tam en was dan ook niet vermakelijk voor de neutrale toeschouwer. Verder dan wat kleine kansjes kwam het niet in de eerste helft, maar dat veranderde in het tweede bedrijf. De thuisploeg schoot uit de startblokken en kwam binnen de minuut op 1-0 via een kopbal van Oleksandr Zubkov. Na de tegentreffer drong Real wat meer aan, maar de ploeg van Carlo Ancelotti wist lang geen potten te breken. In de blessuretijd was Antonio Rüdiger de gevierde man aan Spaanse zijde. De Duitse verdediger kopte raak en bezorgde Real een punt en daarmee overwintering in het miljardenbal.

Paris Saint-Germain - Benfica 1-1

Roger Schmidt kon met zijn ploeg vol vertrouwen afreizen naar Parijs. Benfica wist in het heenduel een punt te pakken tegen de sterren van Paris Saint-Germain en ging ook ditmaal voor een resultaat. PSG was de sterkere in de eerste helft en kwam via sterspeler Kylian Mbappé op een 1-0 voorsprong. De Franse aanvaller die naar verluidt wil vertrekken uit Parijs schoot raak uit een strafschop. Na iets meer dan een uur spelen kreeg ook Benfica een penalty toegwezen en ook deze werd benut. João Mário faalde niet en tekende de 1-1 aan, wat tevens de einduitslag was.