Nieuws

'Strafproces Promes begint in oktober, speler beschuldigd van poging tot moord'

'Strafproces Promes begint in oktober, speler beschuldigd van poging tot moord'

10-10-2022 11:31

De rechtbank in Amsterdam gaat 21 oktober van start met het strafproces tegen Quincy Promes. De voetballer zou in juli 2020 op een familiefeest een neef in zijn knie hebben gestoken en wordt door het Openbaar Ministerie vervolgd voor poging tot moord. 

Volgens De Telegraaf gaat het proces 21 oktober van start. De rechtbank boog zich in maart van dit jaar al over de zaak, maar destijds werd het uitgesteld vanwege ziekte van een van de procesdeelnemers. Het OM was eerst van plan Promes te vervolgen voor poging tot doodslag dan wel zware mishandeling, maar na het uitstel werd dit veranderd. 

Het strafproces begint met een regiezetting, waarin onderzoekswensen van de verdachte en diens advocaat aan de orde komen. Het houdt in dat de zaak zelf nog niet wordt besproken en er een nieuwe zitting zal volgen. Promes speelde voordat hij naar Rusland vertrok bij onder meer FC Twente, Go Ahead Eagles, Sevilla en Ajax. In het begin van 2021 verkochten de Amsterdammers de speler aan Spartak Moskou. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!