Nieuws

Brighton-middenvelder genoodzaakt carrière te beëindigen door hartproblemen

Brighton-middenvelder genoodzaakt carrière te beëindigen door hartproblemen

10-10-2022 11:04 Laatste update: 11:15

Verschrikkelijk nieuws voor Enock Mwepu: de middenvelder van is genoodzaakt te stoppen met voetballen nadat een hartprobleem is ontdekt. De 24-jarige Zambiaan arriveerde in 2021 bij The Seagulls

Brighton maakt maandagochtend via de officiële kanalen bekend dat een erfelijk hartprobleem is geconstateerd bij de middenvelder, die per direct met voetballen stopt. Mwepu werd in 2017 door FC Liefering opgepikt bij het Zambiaanse Kafue Celtic FC. Het jaar daarop nam RB Salzburg de middenvelder over en vier jaar later maakte Mwepu de overstap naar de Premier League. Brighton betaalde ruim twintig miljoen euro voor de Zambiaan. 

Trainer Roberto de Zerbi leeft mee met de voetballer. "Ik vind het zo erg voor Enock", laat de trainer op de clubsite weten. "Voordat ik hier arriveerde, keek ik naar de selectie. Hij was een speler waar ik dolgraag mee wilde gaan werken. We zullen alles in onze macht doen om hem te helpen en bij te staan", besluit De Zerbi. Het contract van Mwepu liep tot 2025 door bij Brighton.