Nieuws

PSV hoopt met 'Heerenveen-complex' af te rekenen: 'Onderhand een aardig mysterie'

PSV hoopt met 'Heerenveen-complex' af te rekenen: 'Onderhand een aardig mysterie'

08-10-2022 21:36

PSV neemt het zondag op tegen sc Heerenveen in Friesland. Trainer Ruud van Nistelrooij was zelf nog voetballer toen de Eindhovenaren voor het laatst in Friesland wisten te winnen, namelijk in 2011. Volgens het Eindhovens Dagblad is het inmiddels een aardig mysterie. 

Voor Van Nistelrooij wordt het de eerste ontmoeting met zijn oude club. De oud-spits verliet vele jaren geleden Heerenveen om zich bij PSV te scharen. Eén van de spelers waar Van Nistelrooij mee op het veld stond in Heerenveen, is Jan de Visser. "Of ik een trainer in Ruud zag? Ach, wie zag er toen een zaakwaarnemer in mij", zegt De Visser grappend tegenover het Eindhovens Dagblad.

"Ruud was zo bevlogen, ik denk dat hij via andere wegen ook wel op het niveau was gekomen waarop hij actief is geweest", vervolgt De Visser. "Waar hij denk ik wel profijt van heeft gehad, is dat Heerenveen toen al heel ver was in een aantal trainingsmethodes. Er werd heel fysiek gewerkt al en ik denk dat we daardoor naar de subtop konden toegroeien", besluit de oud-speler.