Nieuws

Italië smult van topwedstrijd Napoli: 'Leek niet op een Champions League-duel'

Italië smult van topwedstrijd Napoli: 'Leek niet op een Champions League-duel'

05-10-2022 07:20

De Italiaanse kranten zijn zeer onder de indruk van de wedstrijd die SSC Napoli dinsdagavond op de mat heeft gelegd. De cijfers zijn duidelijk: Napoli scoorde nog nooit eerder zes keer in Europa en schlemiel Ajax kreeg nooit eerder zes treffers tegen in de Champions League. VoetbalNieuws maakt een rondje langs de Italiaanse pers.  

Naast het sterke spel van Napoli, zag La Gazetta dello Sport ook dat tegenstander Ajax in een vormcrisis steekt. 'Napoli maakt geen onderscheid tussen Italië en Europa: het blijft ook in de Champions League betoveren. Ajax wordt ondanks een voorsprong van Mohammed Kudus met 1-6 weggevaagd. Napoli heeft nog nooit zes doelpunten gemaakt in Europa. Het is bekend dat Ajax niet in beste vorm verkeert: de laatste wedstrijd werd nog gelijkgespeeld tegen het zeer bescheiden Go Ahead Eagles.'

Corriere dello Sport spreekt van 'één van de mooiste avonden in de geschiedenis van Napoli', dat de 5-1 tegen Valencia in 1992 verbetert. 'Napoli was op zoek naar de derde zege in die groepswedstrijden, maar kreeg veel meer. Eén van de mooiste nachten in de geschiedenis van Napels eindigt hier. 1-6 bij Ajax, dat overladen werd met fluitconcerten.'

Persbureau Ansa wijst ook vooral de onkunde van Ajax aan. 'Het leek geen Champions League-wedstrijd te zijn, maar eerder een wedstrijd tussen twee teams van verschillende categorieën, omdat de zes doelpunten nog weinig zijn in vergelijking met de getoonde superioriteit en de kansen van Napoli. Na de goals van Napoli zouden we een reactie van Ajax verwachten, maar in plaats daarvan bleef Napels de leiding houden. De lawine van Napels treft Ajax', luidt het oordeel. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!