Nieuws

'Ik denk dat Ajax en Napoli doorgaan, ze gaan Liverpool achter zich laten'

'Ik denk dat Ajax en Napoli doorgaan, ze gaan Liverpool achter zich laten'

03-10-2022 12:10

Amin Younes kijkt reikhalzend uit naar het Champions League-duel tussen Ajax en Napoli. De aanvaller spreekt tegenover Ajax Life lovend over zijn oude clubs.  

"Ajax is moeilijk te bespelen. Iedereen is goed aan de bal. Het hele pakket is bij een speler van Ajax altijd goed. Iedereen weet wat er gebeurt als je tegen Ajax speelt", looft Younes het spel van de Amsterdammers. De Duitser verruilde Ajax in 2018 voor Napoli. "Als je een transfer maakt vanaf Ajax is iedereen onder de indruk", spreekt aanvaller uit eigen ervaring.

Dinsdag om 21.00 staat het duel tussen Ajax en Napoli op het programma in de Johan Cruijff Arena. "Ik verwacht een goede wedstrijd. Niemand speelt op de manier van Ajax, maar Napoli komt daar wel dichtbij. Ze houden van goed voetbal. Ze willen graag voetballen van achteruit." In het uitduel van een week later zal de ploeg van Alfred Schreuder het lastiger krijgen. "In Napels zal het moeilijk worden voor Ajax. Het Diego Armando Maradona-stadion is moeilijk om in te spelen. De sfeer is daar heel goed. De fans staan achter je."

Napoli staat momenteel eerste in de groep met zes punten uit twee duels. Ajax staat derde achter Liverpool met drie punten uit twee wedstrijden. Younes is optimistisch over de kansen van zijn oude clubs. "Ik denk dat allebei de ploegen doorgaan. Ze gaan Liverpool achter zich laten."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!