Nieuws

Enrique ziet geen reden tot paniek: 'Ik heb alle vertrouwen in mijn team'

Enrique ziet geen reden tot paniek: 'Ik heb alle vertrouwen in mijn team'

25-09-2022 08:09

Bondscoach Luis Enrique ziet het verlies van Spanje tegen Zwitserland niet als reden tot paniek. De Spaanse oefenmeester zag zijn ploeg verrassend genoeg het onderspit delven waardoor ze de koppositie in de Nations league-poule verloren.

Hoewel La Roja driekwart van het balbezit had was de ploeg van Enrique nauwelijks gevaarlijk. "Dit verlies brengt me niet aan het twijfelen”, vertelt Enrique op de persconferentie. "Natuurlijk is het beter om aan het WK te beginnen met een zegereeks op zak, maar ik heb alle vertrouwen in mijn team." Hoewel de bondscoach zijn team niet af valt, was hij duidelijk kritisch op zijn spelers. "Met name het optreden in de eerste helft stelt me teleur, maar je moet niet vergeten dat we tegen een sterke ploeg uitkwamen", aldus Luis Enrique. "We hadden gewoon onze dag niet en dan kan zoiets gebeuren."

Dinsdag gaat Spanje op bezoek in Portugal waar beide landen onderling gaan uitmaken wie door gaat naar de Final Four van de Nations League. Enkel bij een overwinning plaatsen de Spanjaarden zich. "We hebben alles in eigen hand. Het wordt zeker niet eenvoudig, maar we zullen kansen krijgen. Dat kan niet anders met onze manier van spelen."