Nieuws

Van Basten had Bijlow meegenomen: 'Desnoods als vijfde doelman, hij doet het goed'

Van Basten had Bijlow meegenomen: 'Desnoods als vijfde doelman, hij doet het goed'

20-09-2022 09:12

Marco van Basten kan er niet bij dat Justin Bijlow is thuisgelaten voor de laatste groepduels van de Nations League. De voormalig voetballer stelt dat de doelman het de laatste tijd goed doet en desnoods als vijfde doelman had meegekund.

Tijdens de uitzending van Rondo laat Van Basten zich uit over de keuze van bondscoach Louis van Gaal. "In mijn beleving heeft hij het steeds goed gedaan", vertelt de oud-spits. "Hij kwam uit het niets en presteerde meteen goed bij het Nederlands elftal. Dat leek mij een talent en dan zou ik zo'n jongen niet zo makkelijk passeren. Maar wie ben ik?"

Het is niet voor het eerst dat Van Gaal een opmerkelijke wissel doorvoert. "Louis doet het op zijn manier en dat is zijn goed recht. Maar Bijlow is een jongen met toekomst en die zou ik er altijd bij houden. Ik vind het een beetje apart dat hij dat niet doet", meent Van Basten, die stelt dat de Nations League ook vooral als oefening voor het WK dient. "Je bent nou toch bezig met de voorbereiding? Maar hij is vrij om dingen te doen op zijn manier. Ik hoop vooral dat hij het goed doet en dat hij het beste resultaat behaalt met het Nederlands elftal", besluit Van Basten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!