Nieuws

Barcelona pronkt met winstcijfers van honderd miljoen in ledenvergadering

Barcelona pronkt met winstcijfers van honderd miljoen in ledenvergadering

20-09-2022 08:44

FC Barcelona heeft gedurende een buitengewone ledenvergadering bekendgemaakt dat het afgelopen boekjaar een winst van 98 miljoen euro is gemaakt. De Catalaanse club heeft vanwege alle financiële trucjes die zijn toegepast op papier een financieel sterk jaar gedraaid.

Het zijn opvallende cijfers, gezien het salarishuis van Barcelona enkele weken geleden nog op instorten stond en de club vier keer een deel van de televisierechten verkocht om het hoofd boven water te houden en aankopen te doen. De Spaanse competitie heeft het salarishuis verhoogd, waardoor Barcelona weer kan ademhalen na alle noodingrepen.

Voor het boekjaar 2022/23 worden nog grotere winsten verwacht: de club stelt dan 274 miljoen euro aan winst te gaan boeken, met een budget van 1.25 miljard euro. Barça verraste de voetbalwereld deze transferzomer door dure spelers als Robert Lewandowski en Jules Koundé aan te trekken en tegelijkertijd een salarisvermindering van de eigen spelers te eisen. Het meest schrijnende voorbeeld hiervan was voor menig Nederlander de hopeloze contractsituatie van Frenkie de Jong, die tegen de verwachtingen in 'gewoon' bij Barça bleef.