Nieuws

Fortuna strikt Spanjaard met La Liga-ervaring: 'Kent speelwijze van de trainer'

Fortuna strikt Spanjaard met La Liga-ervaring: 'Kent speelwijze van de trainer'

14-09-2022 23:44 Laatste update: 23:45

Fortuna Sittard heeft zich versterkt met Ximo Navarro. De transfervrije Spaanse verdediger stond afgelopen seizoen onder contract bij Deportivo Alavéz en sluit direct aan bij de ploeg van Julio Velázquez.

Navarro tekent tot het einde van dit seizoen in Sittard, met een optie voor nog een seizoen. De 32-jarige Spaanse verdediger speelde het voorbije seizoen nog achttien La Liga-duels voor Alavéz. Tot dusver kwam hij in actie voor Real Mallorca, Recreativo Huelva, FC Córdoba, UD Almería en Las Palmas. De Spanjaard heeft al bijna 180 officiële duels op het hoogste niveau in Spanje achter zijn naam staan.

Technisch directeur Sjoerd Ars is erg verheugd met de komst van Navarro. "We waren na het vertrek van Mickaël Tirpan nog opzoek naar een defensieve versterking, bij voorkeur een die op meerdere posities uit de voeten kan. Die hebben we gevonden in de persoon van Ximo", reageert hij op de clubsite. "Daarnaast voegen we met hem een ervaren kracht toe, die weet wat er wordt gevraagd in de speelstijl van onze nieuwe trainer."