Nieuws

Noppert haalt verhaal bij de scheidsrechter: 'Ajax heeft altijd een streepje voor'

Noppert haalt verhaal bij de scheidsrechter: 'Ajax heeft altijd een streepje voor'

10-09-2022 22:12 Laatste update: 22:13

Andries Noppert was niet te spreken over de arbitrage bij het duel tussen sc Heerenveen en Ajax. De lange doelman ging verhaal halen in de rust over het feit dat Édson Álvarez op het veld mocht blijven staan na een dubbele overtreding. De doelman claimt dat de Amsterdammers vaak worden gespaard door de scheidsrechters in de Eredivisie

Noppert verklaarde zijn actie in de rust na afloop van het duel in gesprek met ESPN. "Hoe ik het zie, en het is niet verkeerd bedoeld, maar Ajax heeft vaak een streepje voor bij scheidsrechter. Ik ben geen matennaaier, maar dit is dan gewoon een tweede gele kaart", stelt de doelman. Dat Ajax de betere was, erkent de sluitpost wel. "We hebben het als team af laten weten. Als je hier komt moet je scherp zijn en niet na drie minuten met 1-0 achter staan. Dan maak je het Ajax makkelijk."

De doelman werd vóór het duel met Ajax pas één keer gepasseerd in de eerste vijf duels, wat hem onder andere een oproep voor de voorlopige selectie van het Nederlands elftal opleverde. De doelman kon echter niet uitblinken tegen de Amsterdammers. "Als je de eerste om je oren krijgt weet je dat het een lange dag kan worden. Ja, dit voelt als kansloos. Als je zo voor de dag komt is er geen beginnen aan. Het klinkt misschien heel raar, maar het is misschien goed dat je een keer dik onderuit gaat. Dan sta je weer met beide benen op de grond", besluit Noppert. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!