Nieuws

Schreuder stelt Ajax-fans gerust: 'Blessure Bassey valt mee, dinsdag inzetbaar'

Schreuder stelt Ajax-fans gerust: 'Blessure Bassey valt mee, dinsdag inzetbaar'

10-09-2022 21:15

Calvin Bassey viel zaterdag geblesseerd uit in het duel tussen Ajax en sc Heerenveen, maar de kwetsuur van de verdediger lijkt mee te vallen. Trainer Alfred Schreuder gaat ervan uit dat de Engelsman dinsdag fit is voor de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool FC

Bassey speelde wederom een sterke wedstrijd, maar moest vroegtijdig van het veld na een schop. Schreuder zegt na afloop van het duel tegenover ESPN dat de blessure alles meevalt. "Het valt gelukkig mee, het was een schop op zijn kuit", meldt de trainer. 

Schreuder is te spreken over het spel dat Ajax liet zien tegen de Friezen. "Het spelplezier en de energie", reageert Schreuder op de vraag wat hem het meest positief stelde. "Qua veldspel zag het er weer goed uit. We scoorden vrij vroeg, een geweldige goal. We wisten dat we lang de bal moesten hebben zodat er beweging komt, omdat hun defensie compact staat. We hebben veel energie gelegd in deze wedstrijd. Dinsdag zien we wel verder", besluit Schreuder, wanneer Ajax op bezoek bij Liverpool gaat in het miljardenbal. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!