Nieuws

Rellen krijgen ook een staartje in Ligue 1: AC Ajaccio staat geen uitfans toe

Rellen krijgen ook een staartje in Ligue 1: AC Ajaccio staat geen uitfans toe

10-09-2022 12:24 Laatste update: 13:06

De ontmoeting tussen OGC Nice en 1. FC Köln krijgt ook in de Ligue 1 een staartje. AC Ajaccio ontvangt zondagmiddag geen fans van Nice naar aanleiding van de supportersrellen afgelopen donderdag.

Donderdag ging het volledig mis voorafgaande aan het Conference League-duel tussen Nice en Köln. Er braken massale supportersrellen uit op de tribune. De Franse politie maakte naderhand bekend dat er 32 gewonden vielen. De aftrap van de wedstrijd werd ook met een uur uitgesteld. Het lokale bestuur op Corsica heeft daarom nu besloten om het eiland op slot te doen voor supporters van Nice. Dit is in overleg gegaan met het ministerie van Binnenlandse zaken. 'Door talrijke verstoringen van de openbare orde als gevolg van gewelddadig gedrag van bepaalde supporters', is als reden te lezen in de verklaring.

De UEFA besloot vrijdag al een onderzoek in te stellen naar de rellen. De Europese bond onderzoekt de rol van beide ploegen. Hiervoor is een tuchtzaak geopend waarover de disciplinaire commissie van de UEFA later een oordeel zal vellen.