Reactie

Dick Schreuder tempert verwachtingen: 'Kunnen niet elke wedstrijd met 6-0 winnen'

Dick Schreuder tempert verwachtingen: 'Kunnen niet elke wedstrijd met 6-0 winnen'

10-09-2022 09:51

Dick Schreuder heeft na het eerste puntverlies van PEC Zwolle dit seizoen de verwachtingen getemperd. De Blauwvingers kwamen vrijdagavond in eigen huis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Willem II.

Lange tijd zag het ernaar uit dat de thuisploeg een dramatische avond tegemoet ging, na een 0-2 achterstand binnen het kwartier. Na een rode kaart van Erik Schouten op slag van rust scoorde PEC nog twee keer voor de theepauze. In het tweede bedrijf werd er vervolgens niet meer gescoord. "Je moet niet verwachten dat we elke wedstrijd even met 5-0, 6-0 gaan winnen", zegt Schreuder tegen De Stentor.

Na zes wedstrijden staat de teller zodoende op zestien punten voor de degradant uit het voorbije Eredivisie-seizoen. "We hebben dit seizoen nog niet verloren, dat is positief. Ik ben enorm blij met de manier waarop we vanavond terugkwamen in de wedstrijd. We stonden in de tweede helft tegen tien man, maar de voorzetten waren niet goed. Met zes, zeven man in de zestien staan zou genoeg moeten zijn, maar de ballen kwamen niet aan. Je kan de bal niet over de lijn lopen. En daarbij: we staan nog steeds zeven punten voor op Willem II."