Opstellingen

'Xavi gaat flink rouleren met Barcelona-opstelling: De Jong in basis verwacht'

'Xavi gaat flink rouleren met Barcelona-opstelling: De Jong in basis verwacht'

05-09-2022 11:57

Volgens het Spaanse dagblad Diario AS gaat Xavi Hernández flink rouleren met zijn opstelling in het Champions League-duel met Viktoria Plzen. Frenkie de Jong zou zich op mogen maken voor een optreden in de basis.

De afgelopen twee wedstrijden tegen Rayo Valladolid en Sevilla (beiden winst) hield de Spaanse trainer vast aan dezelfde opstelling. Tegen de op papier zwakke broeder uit de poule wordt verwacht dat naast De Jong ook Andreas Christensen en Ferran Torres woensdag vanaf de aftrap zullen beginnen. Naast de Tsjechen zitten de Cataloniërs bij Bayern München en Internazionale in een ijzersterke groep.

De Jong is na een turbulente transferzomer nog altijd speler van FC Barcelona. De club wilde van hem af gezien het (achterstallige) salaris dat de Nederlander opstrijkt én de hoge transfersom die hij vertegenwoordigt. Inmiddels geeft Xavi de voorkeur boven de achttienjarige Gavi boven de Oranje-international. Woensdagavond trapt Barça het nieuwe Champions League af in het eigen Spotify Camp Nou.