Nieuws

'Frenkie de Jong valt niet voor lokroep Laporta en blijft bij Barcelona'

'Frenkie de Jong valt niet voor lokroep Laporta en blijft bij Barcelona'

31-08-2022 15:17
1

Frenkie de Jong blijft 'gewoon' bij FC Barcelona, meldt Voetbal International. De Oranje-international wilde dolgraag in Catalonië blijven en heeft uitindelijk zijn zin gekregen.

Barcelona wilde De Jong vanwege zijn astronomische salaris deze transferperiode dolgraag verkopen, maar dat zal niet meer gaan gebeuren. De ex-Ajacied hield voet bij stuk en weigerde Catalonië te verlaten. De 25-jarige middenvelder stond in de nadrukkelijke belangstelling van het Manchester United van Erik ten Hag, maar De Jong liet weten graag Champions League-voetbal te willen spelen. Ook was er sprake van een transfer naar Chelsea, maar dat bleef ook enkel bij speculaties.

De Catalaanse grootmacht wist het De Jong deze transferperiode wel knap lastig te maken. Zo lekten zijn contractgegevens uit in de Spaanse media. Barça probeerde de Nederlandse middenvelder naar de uitgang te drijven, zodat er versterkingen konden worden gehaald. De Jong weigerde salaris in te leveren en blijft in ieder geval tot de winterstop speler van Barcelona.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!