Nieuws

'Yilmaz is mede-eigenaar van Fortuna, niet vreemd dat hij aan de touwtjes trekt'

'Yilmaz is mede-eigenaar van Fortuna, niet vreemd dat hij aan de touwtjes trekt'

26-08-2022 21:03 Laatste update: 21:04
1

De rol van Burak Yilmaz bij Fortuna Sittard is een veelbesproken onderwerp. De Turkse spits pakt na het ontslag van Sjors Ultee de leiding en is volgens Valentijn Driessen mede-eigenaar van de club.

"Wat ik ervan begrijp is dat Yilmaz mede-eigenaar van Fortuna Sittard is", vertelt Driessen in de Kick-Off Voetbalpodcast van De Telegraaf. "Er zit een zakenimperium omheen en daarin zit ook het geld van Yilmaz. Dus is het niet zo vreemd dat hij daar aan de touwtjes wil trekken. Het is wel heel opmerkelijk dat een speler via een constructie mede-eigenaar is van een club." 

Ultee werd na drie wedstrijden al ontslagen bij Fortuna en sindsdien stapt Yilmaz nadrukkelijk naar voren. De club heeft nog geen nieuwe trainer aangesteld, al werd Phillip Cocu recentelijk in verband gebracht met Fortuna Sittard, iets wat Driessen wel kan begrijpen. "Hij is ook iemand die in Turkije heeft gewerkt, dus hij zal die Turken ongetwijfeld goed kennen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!