Nieuws

Bayern blij met CL-loting: 'Weerzien met Barcelona en Lewy lijkt voorbestemd'

Bayern blij met CL-loting: 'Weerzien met Barcelona en Lewy lijkt voorbestemd'

25-08-2022 21:29

Bayern München is blij met de Champions League-loting. Der Rekordmeister speelt in de groepsfase van het miljardenbal tegen FC Barcelona, Internazionale en Viktoria Plzen. Bij eerstgenoemde tegenstander loopt oude bekende Robert Lewandowski rond.

"Geweldig dat we Barcelona met Lewandowski treffen", vertelt Thomas Müller op de clubsite. "Ik vind het een supergroep, met superteams. De voetbalfans zullen echt geweldige avonden beleven. Wij zullen ons huiswerk moeten doen om de laatste zestien te bereiken."

Manuel Neuer vindt het ook prachtig dat hij Lewandowski tegenkomt in de groepsfase van de Champions League. "Leuk om snel weer een reünie te hebben", aldus de sluitpost van Bayern. "De duels met Barcelona en Inter moeten hoogtepunten worden in de groepsfase. En Plzen moeten we niet onderschatten."

Trainer Julian Nagelsmann verwacht een zware groepsfase. "Inter heeft zich goed versterkt en de club is nieuw leven ingeblazen in de voorbije jaren. Het weerzien met Barcelona en Lewy lijkt voorbestemd. Ik hoop dat we vergelijkbare resultaten tegen Barça kunnen boeken als in de voorgaande edities. Plzen werd kampioen van Tsjechië, nog voor de clubs uit Praag. Dat zegt ook iets over hun kracht."