Nieuws

Spartak Moskou vindt nieuwe eigenaar, club van Promes lijkt vooralsnog gered

Spartak Moskou vindt nieuwe eigenaar, club van Promes lijkt vooralsnog gered

22-08-2022 15:16

Het noodlijdende Spartak Moskou heeft een nieuwe eigenaar gevonden. Oliebedrijf Lukoil maakt maandag bekend dat zowel de club als het Spartak-Stadion zijn gekocht. 

Dat laat Lukoil maandag weten in een statement. Het oliebedrijf heeft nu honderd procent van alle acquisities in handen en was de afgelopen twintig jaar al hoofdsponsor van de Russische topclub. Wegens de economische restricties die Rusland zijn opgelegd, kreeg Spartak het steeds zwaarder om het hoofd boven water te houden. Daardoor ging er al onder meer een streep door het beloftenelftal van de Russische club. 

Het oliebedrijf heeft grootse plannen en wil onder meer een hotel en een groot sportcomplex bouwen om de club verder te professionaliseren. Ook wordt de directie vervangen met mensen die het bedrijf zelf als meer geschikt acht. Voor clubpresident Leonid Ferdun betekent het een gedwongen afscheid. In Nederland is Spartak Moskou vooral bekend omdat Quincy Promes actief is bij de club. De aanvaller verliet Ajax in 2020 en zit sindsdien in Rusland. De voetballer wordt verdacht van meerdere zware misdrijven, waaronder poging tot moord. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!