Nieuws

'Kuyt bevindt zich nu al in wespennest bij ADO, Janmaat gebruikt als loopjongen'

'Kuyt bevindt zich nu al in wespennest bij ADO, Janmaat gebruikt als loopjongen'

18-08-2022 12:24

Dirk Kuyt is sinds deze zomer hoofdtrainer van ADO Den haag. De verwachtingen waren hoog, maar na twee nederlagen op rij in de Keuken kampioen Divisie lijkt de sfeer binnen de club bekoeld te zijn.

De Telegraaf meldt dat eigenaar David Blitzer het stadion alleen nog van de foto’s zou kennen. De multimiljardair zou de leiding uit handen hebben gegeven aan Ignacio Beristain die een schrikbewind voert binnen de club. De Spanjaard zou de nog lerende technisch manager Daryl Janmaat als loopjongen gebruiken. De ochtendkrant meldt daarom ook dat het erop lijkt dat Kuyt 'zijn hoofd in een wespennest heeft gestoken.'

De voormalig Liverpool-aanvaller zou weinig contact hebben met de clubleiding. "Of ik me daar bewust van weg houd? Ik proef en voel dat mijn energie en aandacht moeten uitgaan naar het veld en resultaat halen", aldus trainer van ADO. "Er zijn altijd mensen die negatieve energie willen verspreiden, die vaak ver van de waarheid ligt. Ik richt me alleen op de langetermijnvisie met mijn team. Over andere plekken binnen de club kan ik niet oordelen."