Transfernieuws

'Ten Hag wil opnieuw uit bekende vijver vissen en klopt aan bij FC Barcelona'

'Ten Hag wil opnieuw uit bekende vijver vissen en klopt aan bij FC Barcelona'

17-08-2022 13:18
2

De onderhandelingen om een transfer van Sergiño Dest naar Manchester United te bespreken zijn begonnen. De Cataloniërs willen de rechtsback maar wat graag slijten om ruimte te maken in de salarishuishouding.

Het nieuws wordt gebracht door Diario SPORT. Alhoewel Engelse media berichten over een transfersom rond de zeventien miljoen, zijn volgens de Spaanse krant diverse opties mogelijk. 'De realiteit is dat de twee clubs verschillende scenario's bespreken', aldus SPORT. Een huurtransfer met verplichte koopoptie is een mogelijkheid, maar een permanente overgang is dat ook.

Barcelona heeft de vraagprijs voor de Amerikaans international bepaald op een bedrag van twintig miljoen euro. Aan het begin van het seizoen sprak Dest nog de wens uit om bij Barça actief te blijven. Inmiddels is het nodige veranderd. Achter de schermen werkt de financieel noodlijdende club nog altijd aan de komst van César Azpilicueta en Marcos Alonso van Chelsea.

Om nieuwe aankopen in te kunnen schrijven, móét Barcelona spelers van de hand doen. Dest zou openstaan voor Manchester United, aangezien hij bij Ajax doorbrak onder Erik ten Hag en eerder prettig met hem samenwerkte.. In het verleden werd de vleugelverdediger al gelinkt aan Bayern München, Atlético Madrid, AS Monaco en Chelsea. Uitgerekend The Blues zouden nog altijd gecharmeerd zijn van Dest.