Veerkrachtig AZ wint nipt bij Sparta ondanks snelste Eredivisie-treffer ooit

14-08-2022 18:37

AZ heeft ook zijn tweede duel in de Eredivisie gewonnen. Na een razendsnelle achterstand knokten de Alkmaarders zich knap terug tegen Sparta Rotterdam. Daarmee kende de ploeg van trainer Pascal Jansen een goede generale voor het treffen met Gil Vicente.

Dat Sparta uit de startblokken schoot, is een understatement. De Rotterdammers kwamen al na acht seconden op voorsprong via Vito van Crooij, op aangeven van Younes Namli. In de 38e minuut kwam er vervolgens wat olie op het vuur. Liefst vier spelers ontvingen een rode kaart na een opstootje. Twee aan Rotterdamse- en twee aan Alkmaarse zijde. Vlak voor rust kwam AZ langszij via een rake penalty van Vangelis Pavlidis.

In de tweede helft verzorgde de Griek in de 57ste minuut de assist bij de goal van Dani de Wit. Daarmee kwam AZ voor het eerst op voorsprong. Twee minuten later kwam Sparta alweer langszij. Na een mooie assist van Jonathan de Guzman maakte Van Crooij zijn tweede van de middag. Uiteindelijk ging AZ er tóch met de zege vandoor. In de 67ste minuut gaf Sam Beukema een voorzet die door linksback Milos Kerkez binnen werd gewerkt. De Hongaar bepaalde daarmee de einstand op 2-3.

Komende donderdag speelt AZ het eerste duel in de play-offs van de Conference League. Gil Vicente is in het eigen AFAS Stadion de tegenstander.