Reactie

Van den Brom haalt uit: 'Naast de tegenstander speelden we ook tegen eigen fans'

Van den Brom haalt uit: 'Naast de tegenstander speelden we ook tegen eigen fans'

12-08-2022 11:20

John van den Brom rekende met Lech Posznan na verlenging af met het IJslandse Vikingur Reykjavík. Het gaat de Nederlandse coach in Polen ondanks de zege nog niet bepaald voor de wind.

"Deze wedstrijd was een achtbaan en daar hebben we zelf schuld aan", steekt Van den Brom van wal bij TVP SPORT. "We hadden zoveel kansen om de wedstrijd in de normale speeltijd te doden, maar dat deden we niet. Zij kregen één kans en scoorden in de laatste minuut. Het was mentaal vooral heel moeilijk. We hebben het echter in de extra tijd gehaald." In de play-offs wordt in een tweeluik met het Luxemburgse F91 Dudelange uitgemaakt welke ploeg zich plaatst voor de groepsfase van de Conference League.

Toch overheerste de opluchting bij Van den Brom, alhoewel hij kritisch bleef. "We kregen 25 kansen en maakten slechts vier doelpunten", vervolgt de trainer zuchtend. "Het is echt veel, maar je hebt gezien hoe het spel eruitzag. We zijn te slordig in de afwerking en daar moeten we aan werken."

De late gelijkmaker van Reykjavík zorgde voor woedende reacties van het Lech Poznan-publiek. "Het is slecht als we behalve tegen de tegenstander ook nog tegen onze eigen fans moeten spelen. Maar het was ons doel om door te gaan. Dat is gelukt." De overwinning is een welkome opsteker voor Van den Brom. De competitiestart is dramatisch te noemen: de Polen peurden één schamel puntje uit de eerste drie wedstrijden en staat voorlaatste.