Transfernieuws

'Sterling kan in januari naar Barça: aanvaller 'overbodig' bij Manchester City'

'Sterling kan in januari naar Barça: aanvaller 'overbodig' bij Manchester City'

05-10-2021 09:43 Laatste update: 09:59

Raheem Sterling kan in januari de overstap maken naar FC Barcelona, meldt het doorgaans betrouwbare Sport. De Spaanse grootmacht, dat in financiële problemen verkeert, zou de aanvaller via een huurconstructie naar Barcelona willen halen.

Beide partijen staan positief in een transfer naar Camp Nou. FC Barcelona kan voorin kwaliteit gebruiken en Sterling zit bij Manchester City vaker en vaker op de bank. Het is daarnaast niet de eerste keer dat club en speler aan elkaar gelinkt worden. Volgens Sport heeft FC Barcelona de voorbije weken meerdere keren contact gehad met de 26-jarige vleugelspits.

Sterling moet in Manchester recordaankoop Jack Grealish, Gabriel Jesus en Phil Foden voor zich dulden. De Engelsman ziet dat hij in Barcelona wel een rol van betekenis kan spelen. Wanneer de stap werkelijkheid wordt, zal het naar alle waarschijnlijkheid om een huurdeal gaan. Barça houdt ook rekening met de sportieve situatie ten tijde van de transferperiode. Als de Catalanen rond de kerst een versterking nodig achten, lijkt Sterling de eerste prioriteit te worden.

In de Premier League kwam Sterling dit seizoen tot tien optredens. Daarin was hij goed voor één doelpunt en één assist.