Nieuws

'D-day nadert voor United: niet alleen voor Ten Hag maar ook voor Van de Beek'

'D-day nadert voor United: niet alleen voor Ten Hag maar ook voor Van de Beek'

06-08-2022 07:57 Laatste update: 09:15

Zondagmiddag 15:00 uur is het D-day voor Erik ten Hag als hij zijn vuurdoop krijgt op Old Trafford. Manchester United neemt het dan thuis op tegen Brighton & Hove Albion. Niet alleen voor de Nederlandse manager is het een belangrijk duel, maar ook voor Donny van de Beek is dit het begin van een belangrijk seizoen.

Van de Beek kwam in 2020 voor bijna 40 miljoen over van Ajax maar wist geen moment te overtuigen. In twee jaar tijd staat de teller pas op 27 officiële duels voor de Red Devils, waarvan grotendeels als invaller. Ook zijn uitleenbeurt van afgelopen seizoen bij Everton liep uit op een teleurstelling.

Door de aanstelling van Ten Hag lijken de kaarten opnieuw te worden geschut in de selectie. Van de Beek kent het spel van de Nederlandse manager goed van diens tijd samen met de trainer bij Ajax. Samen met de succesgeneratie van Ajax werden er grote successen behaald, zoals het bereiken van de halve finale van de Champions League, iets wat Ten Hag natuurlijk nog altijd niet is vergeten. 

Of er dit seizoen soortgelijke successen kunnen gaan plaatsvinden, is nog maar de vraag. In de voorbereiding speelde Van de Beek in alle zes de wedstrijden maar de concurrentie is groot. Op de tien positie mag hij het namelijk gaan uitvechten met vedette Bruno Fernandes en de nieuwe aanwinst Christian Eriksen, twee spelers met een reputatie van formaat.