Transfernieuws

'Lucca wordt maandag gekeurd door Ajax: optie tot koop van 10 miljoen euro'

'Lucca wordt maandag gekeurd door Ajax: optie tot koop van 10 miljoen euro'

30-07-2022 12:15 Laatste update: 12:17

De transfer van Lorenzo Lucca (21) van Pisa naar Ajax nadert zijn afronding. De Italiaanse boomlange aanvaller ondergaat maandag zijn medische keuring in Amsterdam, meldt Fabrizio Romano.

Daarmee heeft Alfred Schreuder zijn gewenste targetman binnen. Met zijn lengte van 2,01 meter is de Italiaanse jeugdinternational bij uitstek geschikt om in de slotfase iets te forceren. De Amsterdammers gaan Lucca voor één jaar huren van Pisa en betalen daarvoor een vergoeding van één miljoen euro. Naast Brian Brobbey heeft Schreuder niet de beschikking over een andere 'pure spits' in de selectie van de hoofdmacht. Aanvoerder Dusan Tadic zou eventueel ook in de punt van de aanval uit de voeten kunnen.

Als de samenwerking bevalt, heeft Ajax de optie om hem na het seizoen 2022/23 definitief in te lijven voor een bedrag van tien miljoen euro. Dit weekend wordt Lucca al in de Nederlandse hoofdstad verwacht. Het afgelopen jaar kwam de spits tot 35 officiële optredens namens Pisa. Daarin scoorde hij zes keer en gaf hij vier assists. Zijn contract bij de Serie B-club loopt nog tot medio 2026.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!