Nieuws

'Ajax speurt naar versterking voor drie posities: 'interessante' Arias aangeboden'

'Ajax speurt naar versterking voor drie posities: 'interessante' Arias aangeboden'

27-07-2022 07:27 Laatste update: 09:43

Ajax trok al de nodige versterkingen aan, maar is nog niet klaar op de transfermarkt. Zoals bekend willen de Amsterdammers zich nog versterken met een targetman en een rechtsback. Daarnaast zou er ook nog worden geaast op een extra middenvelder.

Dat schrijft De Telegraaf. Ajax gaf deze transferzomer al 85,6 miljoen euro uit aan Steven Bergwijn, Owen Wijndal, Brian Brobbey, Calvin Bassey en Francisco Conceição. Door het niet-transfervrije vertrek van Ryan Gravenberch, Nicolas Tagliafico, Lisandro Martínez en Sebastien Haller staat daar een inkomstenbedrag van 110,8 miljoen euro tegenover.

Een extra spits en een rechtsback zouden de prioriteit hebben, maar een extra middenvelder zou ook tot de mogelijke posities horen die mag worden versterkt. Op de rechtsbackpositie zou iemand gehaald moeten worden die de concurrentie aan kan gaan met Devyne Rensch. Volgens de ochtendkrant wordt dat niet intern opgelost met Sean Klaiber, maar is er een andere gegadigde in beeld. Oud PSV’er Santiago Arias werd aangeboden in Amsterdam. De 31-jarige Colombiaan mag vertrekken bij Atlético Madrid en wordt als ‘interessant’ gezien.

Ook lijkt het erop dat het qua uitgaande transfers nog niet helemaal klaar is bij Ajax. Naast Klaiber zoud ook Lisandro Magallán definitief mogen vertrekken. Voor de Deen Mohamed Daramy lonkt een uitleenbeurt. Club Brugge wordt genoemd als mogelijke stal. Ook voor Perr Schuurs is de nodige interesse. De Limburger zou in principe niet weg mogen maar mocht de landskampioen twaalf miljoen euro mogen ontvangen, dan lijkt een transfer bespreekbaar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!